Sinop’ta 4 Hastanemiz Dijital Hastane Ödülünü Aldı.
22 Kasım 2021

Sinop’ta 4 Hastanemiz Dijital Hastane Ödülünü Aldı.

Türkiye’nin Sağlık Bilişimindeki başarısı, ABD ve Avrupa’dan gelen HIMSS (Health care Information and Management Systems Society) yetkilileri tarafından tescil edildi.

Hasta güvenliğinin sağlanması konusunda üst düzey önlemler içeren, kağıt ve röntgen filminin kullanımına gerek duyulmadan tümüyle dijital olarak çalışan, hastane giderlerini en aza düşürerek, sağlık kayıtlarının güvenilir bir şekilde tutulması, saklanması ve rapor edilmesi olanağı sunan bu yöntemle hasta bakım işlemleri de hız kazanacaktır. Bu amaçlarla; Ayancık Devlet Hastanesi, Boyabat Devlet Hastanesi , Gerze Devlet Hastanesi, Sinop Atatürk Devlet Hastanesi yöneticileri ve ilgili personellerince özverili çalışmalar neticesinde HIMSS 6 belgesini almaya hak kazanmışlardır.

HIMSS EMRAM Seviye 6 -7 validasyonu olan hastaneler için yapılan  Ödül Törenine; T.C. Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, HIMSS USA III. President & CEO’su Harold “Hal” Wolf ve HIMSS Analitik Avrupa ve Latin Amerika, Birleşik Krallık Bölge Direktörü John Rayner, T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Dr. M. Mahir Ülgü, Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi ve HIMSS Türkiye Direktörü Dr. İlker  Köse katıldı. Bu törende Hastanelerimize ödülleri Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci ve  Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Dr. M. Mahir Ülgü tarafında takdim edildi.

Başarıda ve Sinop’umuzun ismini duyurulmasında katkı sağlayan tüm herkese teşekkür ederiz.

• WhatsApp Image 2021-11-20 at 16.10.31 (3).jpeg
  • WhatsApp Image 2021-11-20 at 16.10.30 (1).jpeg