Sayın Bakanımız Organ Bağışına Dikkat Çekti
09 Kasım 2023

Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca, bundan 5 yıl önce kalp nakli olan Türkelili Filiz Demir ile organ bağışı haftası kapsamında yapılan röportajı sosyal medya hesabından paylaştı. Sayın Bakanımız; “32 yaşındaki Filiz Hanım 5 yıl önce kalp nakli olmuştu. Artık hayatta değilken bile bir insanı ölümden kurtarabilirsiniz” notuyla organ bağışının önemine dikkat çekti.

Türkelili Filiz Demir, bundan beş yıl önce geçirdiği kalp nakli operasyonu ile yeniden hayata tutundu. Şuan 32 yaşında olan Demir, hastalığı süresince imrenerek baktığı hayatı artık yaşayabildiğini söyledi.

BEN ŞUANDA ASLINDA İKİ KİŞİLİK BİR HAYAT YAŞIYORUM

Geçirdiği kalp nakli operasyonu sonrasında hayata yeniden başladığını ifade eden Filiz Demir, şuanda iki kişilik hayat yaşadığını belirti.

Demir; “Ben Filiz Demir, 32 yaşındayım. Bundan 5 yıl önce Kartal Koşuyolu Kalp Hastanesinde kalp nakli oldum. Beni bu süreçte burada mutlu kıldıkları için çok teşekkür ederim. Zor bir süreçten geçtim. 6 ay gibi bir süreç yaşadım hastanede. Bu süreçte camdan insanlara imrenerek baktığım hayatı şuanda yaşıyorum. Nefes alıyorum, koşuyorum. Bir zamanlar bunları yapamazdım. Hiçbir şekilde hayatımı idame ettiremezdim. Ama şu anda çok mutluyum. Her türlü aktiviteyi yerine getirebiliyorum. Bunu da bir organ bağışçısı sayesinde yapıyorum. Mekanı cennet olsun. Kendisinin bu iyiliği olmasaydı ben şuanda hayatta, sevdiklerimle olamazdım. Ona ve ailesine çok teşekkür ediyorum. Ben şu anda aslında iki kişilik bir hayat yaşıyorum” dedi.

BAKAN KOCA DEMİR’İN RÖPORTAJINI SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAYIMLADI

Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca, 3-9 Kasım Organ Bağışı haftası nedeniyle, Türkelili Gurbetçi Filiz Demir ile yapılan röportajı sosyal medya hesabından yayımladı. Sayın Bakanımız, Demir’in “Aslında iki kişilik hayat yaşıyorum” cümlesinden alıntı yaparak paylaştığı; “32 yaşındaki Filiz Hanım 5 yıl önce kalp nakli olmuştu. Artık hayatta değilken bile bir insanı ölümden kurtarabilirsiniz” notuyla organ bağışının önemine dikkat çekti.