HASTANEMİZ B GURUBUNDAN A GURUBUNA ÇIKTI
14 Ekim 2020

Sağlık Müdürlüğümüze bağlı Sinop Atatürk Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığınca alınan karar doğrultusunda hizmet sunum rolü B sınıfından A2 sınıfına çıkarılmıştır. Sinop ilinde mevcut şartlarda, sağlık hizmetinin yalnızca kamuya ait hastanelerde sunulabiliyor olması ve ilin merkezinde tek hastanesinin bulunması sebebiyle rol değişikliği oldukça önem arz etmektedir.
Kapak.png

Hastanemizin rol grubunun değişmesi sonucu ile uzman hekim ve yan dal uzmanı hekim sayımız arttırılacak, dahiliye, genel cerrahi, kadın hastalıkları ve doğum, çocuk hastalıkları olmak üzere en az dört branşın her birinden 6 uzman tabip bulunması ve bu branşlarda 24 saat hizmet veren ve nöbet tutan sürekli uzman hekim bulunması sağlanacak. Bununla birlikte 3. basamak yoğun bakım yatak sayısı artabilecek, özellikli ameliyatların cerrahi işlemlerin önü zaman içeresinde açılmış olacaktır. Özellikli tıbbi cihaz, ekipman ve personeller bakımından güçlenecek ve büyüyecek olan hastanemizYeni doğan, çocuk ve erişkin yoğun bakım yataklarında artış yapılabilecek olup bu sayede il dışına yapılan sevklerin önemli ölçüde azalacağı planlanmakta ve zaman içerisinde ayaktan ve yatan hastalarda dışa bağımlı olmaktan kurtulup kendi ilçe hastanelerinden de rahatlıkla seviyesine uygun hasta kabul edebilir hale gelecektir.

Ayrıca tam donanımlı 3. Seviye acil servise hizmeti verilecek ve bu alanda zaman içinde hastanede 4 ana branşta 24 saat hizmet veren ve nöbet tutan sürekli uzman hekim bulunması sağlanacaktır.

Hastanenin A2 statüsüne çıkmasıyla önümüzdeki dönemde hastaneye yeni uzman hekim kadroları açılacak olup yan dal diye tabir edilen özel ihtisaslık uzmanlarının (endokrin, onkoloji, gastroenteroloji vb.) hastanede görev yapmasının önü açılacaktır. Aynı zamanda diğer uzmanlık alanlarında ve genel olarak hekim sayısında artış olması beklenmektedir.

Vatandaşlarımızın kendi bölgelerinde il dışına çıkmadan her türlü sağlık hizmetini kesintisiz ve hakkettiği kalitede alabilmesi amacıyla durmaksızın çalışmalarımız devam edecektir.